DCO 013 - 528 35 35
DCO
DCO

Laparoscopische sterilisatie


Tegenwoordig kan u uw hond bij ons laten steriliseren (onvruchtbaar maken door verwijdering van de eierstokken) door middel van een kijkoperatie, ook wel laparoscopische sterilisatie genaamd.
 
De techniek:
Bij een laparoscopische sterilisatie worden twee of drie gaatjes gemaakt van ongeveer 5 mm in de buik. Via deze gaatjes (ook wel werkkanalen genoemd) worden een camera, instrumenten in de buikholte gebracht en CO2 gas om de buikorganen van elkaar te kunnen onderscheiden. Met de ingebrachte instrumenten kunnen de eierstokken gepakt worden en vervolgens verwijderd. De dierenarts kan bovenstaande handelingen exact volgen via een beeldscherm die met de camera verbonden is.
 
Voordelen:
Voordelen ten opzichte van de klassieke operatie zijn dus een kleinere wond en daarmee is het dus minder pijnlijk. Daarnaast wordt met een kleinere wond ook het infectierisico tot een minimum beperkt. Doordat je overzicht hebt van alle buikorganen is de kans op complicaties ook kleiner (en dus veiliger) en uiteindelijk zal uw hond ook sneller herstellen van deze ingreep.

Wanneer kan uw hond gesteriliseerd worden?
Ons advies is dat uw hond gesteriliseerd kan worden 3 maanden na de eerste loopsheid.
 
 
Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen met het praktijknummer.
 
 
Terug naar Gezelschapsdieren