DCO 013 - 528 35 35
DCO
DCO

Bermkruipers

Iedere zomer komt het voor. Alles staat in bloei en het gras staat overal tot de knieen. Heerlijk om te zien hoe de honden daar de weg in kwijt raken. Tussen het gras groeien echter ook nadelen. Wij noemen ze vaak “kruipers”, maar ze zijn beter bekend onder de naam grasaar of korenaar.

Ze hebben de naam “kruiper” te danken aan het feit dat de korenharen, weerhaakjes hebben. Het is onmogelijk om tegen deze weerhaakjes in te strijken met uw vingers. Dit zorgt ervoor dat ze dan ook maar 1 kant op willen als ze ergens mee in aanraking komen. Als ze in de vacht van uw hond blijven hangen, gaan ze een eigen weg leiden. Vaak komen wij ze tegen in poten, oren, ogen en neuzen.

U kunt zelf:

  • Opletten waar de aren groeien. Ze zijn duidelijk te zien en groeien vaak in groepen. Waar ze groeien liggen ze nu ook op de grond omdat de gemeente de bermen aan het maaien is. Droge en kleine aartjes zijn gevaarlijker dan de jonge groene aren.
  • Uw hond goed nakijken/borstelen als u thuis komt, dan kunt u hem/haar meteen op teken controleren.
  • Alert zijn op kreupelheid, overmatig schudden met de kop, niesen, en rode/traan-ogen.

Mocht u het niet vertrouwen dan kunt u het beste zo snel mogelijk een afspraak maken voor een controle van uw dier. Zo kunnen gevolgen van een kruiper gemakkelijk voorkomen of opgelost worden.

Nieuws

Februari gebitsmaand

- Gratis gebitscontrole voor hond en kat,

- 10% korting op een gebitsbehandeling voor hond en kat,

- Gratis advies over gebitsverzorging.

Aangepaste openingstijden feestdagen

In verband met de feestdagen hanteren wij aangepaste openingstijden:

24 december: geopend tot 17:00
25 december: gesloten
26 december: gesloten

31 december: geopend tot 17:00
1 januari: gesloten

December wasmaand

Met een schone hond het nieuwe jaar in!
Tot en met 31 december kunt u uw hond bij ons wassen voor maar €5,-.
Dit is inclusief shampoo, handdoeken en gebruik van de waterblazer.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Vuurwerkangst bij honden en katten

Vuurwerkangst is een groot probleem voor veel honden en katten. Veel dieren raken in paniek of durven de dagen rond de jaarwisseling niet meer naar buiten.

We willen u graag informeren over de mogelijkheden om de jaarwisseling voor uw huisdier met zo min mogelijk stress te laten verlopen.
U kunt daarvoor langskomen op een gratis vuurwerkconsult. Samen kunnen we beslissen of medicatie nodig is bij uw huisdier en zo ja welke medicatie het beste bij uw huisdier past.

Facebook