DCO 013 - 528 35 35
DCO
DCO

Chocolade vergiftiging

Een stuk chocolade kan voor ons erg lekker zijn maar voor uw hond is chocolade giftig.

Chocolade bevat de giftige stof theobromine, honden kunnen dit stofje niet snel afbreken waardoor er vergiftigingssymptomen op kunnen treden.
Problemen die u kunt zien zijn o.a. braken, diarree, urineverlies, een verhoogde hartslag, verhoogde spierspanning, convulsies en uiteindelijk sterfte.

Omdat er geen tegengif is, bestaat de behandeling uit het bestrijden van de symptomen. Korte termijn na de inname kan er geprobeerd worden de hond te laten braken. Als de inname te lang geleden is of als de hond al symptomen heeft hangt de behandeling af van de vertoonde problemen.

Hoeveel chocolade de hond kan eten zonder klachten te ontwikkelen hangt onder andere af van het gewicht, via onderstaande calculator kunt u uitrekenen wat de gevolgen kunnen zijn voor uw hond na het eten van chocolade.

Toch zijn er grote individuele verschillen tussen honden m.b.t. de hoeveelheid chocolade die ze kunnen verdragen. Ook als uw hond een kleine hoeveelheid chocolade eet is het altijd raadzaam hem goed in de gaten te houden en bij twijfel contact op te nemen met uw dierenarts.

 

Calculator provided by www.AskAVetQuestion.com.

Nieuws

Februari gebitsmaand

- Gratis gebitscontrole voor hond en kat,

- 10% korting op een gebitsbehandeling voor hond en kat,

- Gratis advies over gebitsverzorging.

Aangepaste openingstijden feestdagen

In verband met de feestdagen hanteren wij aangepaste openingstijden:

24 december: geopend tot 17:00
25 december: gesloten
26 december: gesloten

31 december: geopend tot 17:00
1 januari: gesloten

December wasmaand

Met een schone hond het nieuwe jaar in!
Tot en met 31 december kunt u uw hond bij ons wassen voor maar €5,-.
Dit is inclusief shampoo, handdoeken en gebruik van de waterblazer.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Vuurwerkangst bij honden en katten

Vuurwerkangst is een groot probleem voor veel honden en katten. Veel dieren raken in paniek of durven de dagen rond de jaarwisseling niet meer naar buiten.

We willen u graag informeren over de mogelijkheden om de jaarwisseling voor uw huisdier met zo min mogelijk stress te laten verlopen.
U kunt daarvoor langskomen op een gratis vuurwerkconsult. Samen kunnen we beslissen of medicatie nodig is bij uw huisdier en zo ja welke medicatie het beste bij uw huisdier past.

Facebook