DCO 013 - 528 35 35
DCO
DCO

Kennelhoest

Kennelhoest is een aandoening die voornamelijk voorkomt wanneer een groot aantal honden bij elkaar komt, zoals bijvoorbeeld in asiels, pensions, hondenscholen en fokkers.

Het meest opvallende symptoom van deze ziekte is een droge hoest en vaak ook het ophoesten van wit slijm. Verder kan een hond ook algemene symptomen vertonen zoals koorts en slecht eten maar dit wordt lang niet altijd gezien.

De oorzaak van kennelhoest is multifactorieel, dit wil zeggen dat er meerdere virussen en/of bacteriën een rol kunnen spelen in het ziekteverloop. De belangrijkste hiervan zijn de Bordetella bacterie en het canine parainfluenza virus.

Als er bij een hond kennelhoest wordt vastgesteld zal dit in de meeste gevallen worden behandeld met antibiotica en een hoestremmer.

Omdat voorkomen natuurlijk altijd beter is dan genezen kan er ook tegen kennelhoest worden gevaccineerd, deze vaccinatie is verplicht bij de meeste hondenpensions. De vaccinatie gebeurd door middel van een neusdruppel en dient jaarlijks herhaald te worden.

Nieuws

Februari gebitsmaand

- Gratis gebitscontrole voor hond en kat,

- 10% korting op een gebitsbehandeling voor hond en kat,

- Gratis advies over gebitsverzorging.

Aangepaste openingstijden feestdagen

In verband met de feestdagen hanteren wij aangepaste openingstijden:

24 december: geopend tot 17:00
25 december: gesloten
26 december: gesloten

31 december: geopend tot 17:00
1 januari: gesloten

December wasmaand

Met een schone hond het nieuwe jaar in!
Tot en met 31 december kunt u uw hond bij ons wassen voor maar €5,-.
Dit is inclusief shampoo, handdoeken en gebruik van de waterblazer.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Vuurwerkangst bij honden en katten

Vuurwerkangst is een groot probleem voor veel honden en katten. Veel dieren raken in paniek of durven de dagen rond de jaarwisseling niet meer naar buiten.

We willen u graag informeren over de mogelijkheden om de jaarwisseling voor uw huisdier met zo min mogelijk stress te laten verlopen.
U kunt daarvoor langskomen op een gratis vuurwerkconsult. Samen kunnen we beslissen of medicatie nodig is bij uw huisdier en zo ja welke medicatie het beste bij uw huisdier past.

Facebook