DCO 013 - 528 35 35
DCO
DCO

Loopsheid

De meeste teven zijn twee keer per jaar loops. Dit uit zich door een lichte bloeding. Vaak houdt een teef zichzelf goed schoon. De eerste loopsheid treedt op in de periode tussen de 7e en de 15e levensmaand. Daarna meestal regelmatig om de 6 maanden. U kunt het tijdstip noteren, zodat u van te voren ongeveer kunt berekenen wanneer uw teef loops kan worden.
Tijdens de loopsheid, die ongeveer 3 weken duurt, moet u uw teef goed in de gaten houden, zodat ze niet kan ontsnappen en er een ongewenste dekking tot stand komt. Laat haar dus gedurende deze tijd altijd aan de lijn lopen.
Heeft er toch een ongewenste dekking bij de teef plaatsgevonden, dan kunt u het beste contact opnemen met uw dierenarts. De teef kan dan een behandeling krijgen waardoor de eventuele bevruchting wordt afgebroken.

Het steriliseren van teven biedt vele medische voordelen. Feitelijk is er sprake van castratie omdat de eierstokken worden verwijderd. Een goed moment hiervoor is 3 tot 4 maanden na het begin van de loopsheid. Een gesteriliseerde (feitelijk gecastreerde) teef heeft een duidelijk gereduceerde kans op het ontwikkelen van melkkliertumoren, suikerziekte en een baarmoederontsteking. Uiteraard wordt de teef niet meer loops en kan zich ook geen schijnzwangerschap ontwikkelen. Als nadeel kan worden genoemd dat sommige teven gewichtstoename laten zien als het voerregime niet wordt aangepast na de operatie. Verder wordt bij gecastreerde teven iets vaker incontinentie waargenomen op latere leeftijd; er is dan sprake van onwillekeurig urineverlies. Dit laat zich overigens prima behandelen met medicijnen, er is dus geen reden om af te zien van sterilisatie van de teef op jonge leeftijd.

Nieuws

Februari gebitsmaand

- Gratis gebitscontrole voor hond en kat,

- 10% korting op een gebitsbehandeling voor hond en kat,

- Gratis advies over gebitsverzorging.

Aangepaste openingstijden feestdagen

In verband met de feestdagen hanteren wij aangepaste openingstijden:

24 december: geopend tot 17:00
25 december: gesloten
26 december: gesloten

31 december: geopend tot 17:00
1 januari: gesloten

December wasmaand

Met een schone hond het nieuwe jaar in!
Tot en met 31 december kunt u uw hond bij ons wassen voor maar €5,-.
Dit is inclusief shampoo, handdoeken en gebruik van de waterblazer.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Vuurwerkangst bij honden en katten

Vuurwerkangst is een groot probleem voor veel honden en katten. Veel dieren raken in paniek of durven de dagen rond de jaarwisseling niet meer naar buiten.

We willen u graag informeren over de mogelijkheden om de jaarwisseling voor uw huisdier met zo min mogelijk stress te laten verlopen.
U kunt daarvoor langskomen op een gratis vuurwerkconsult. Samen kunnen we beslissen of medicatie nodig is bij uw huisdier en zo ja welke medicatie het beste bij uw huisdier past.

Facebook