DCO 013 - 528 35 35
DCO
DCO

Suikerziekte

Deze ziekte wordt veroorzaakt doordat de alvleesklier niet voldoende meer in staat is het hormoon insuline aan te maken. Insuline zorgt ervoor dat het suiker wat o.a. met de voeding binnenkomt, via het bloed aan de lichaamscellen wordt aangeboden. Omdat er in het lichaam geen of te weinig insuline wordt aangemaakt, stijgt het bloedsuiker gehalte enorm. Dit heeft o. a. tot gevolg dat het dier ondanks soms aanvankelijk veel eten en dikker worden, later vermagert. Tevens zorgt het hoge bloedsuiker gehalte ervoor dat de nieren onvoldoende vocht in het lichaam vast kunnen houden. Dit heeft tot gevolg dat uw huisdier zeer veel gaat plassen. Om dit vochtverlies aan te vullen gaat hij/zij tevens zeer veel drinken.

Om deze kwaal te behandelen, moeten we insuline aan het dier toedienen.

Omdat het hormoon insuline uit eiwit bestaat, kan dit niet als tablet worden toegediend, omdat het dan net als andere eiwitten uit de voeding in het maagdarmkanaal wordt verteerd. Dit toedienen moet dus per injectie geschieden. Aangezien de insuline behoefte van moment tot moment kan verschillen, moet de insuline 2x per dag worden toegediend. Tijdens de instelfase van de hoeveelheid insuline die nodig is om het dier te behandelen, zal regelmatig bloed worden afgenomen om het suikergehalte in het bloed te vervolgen.

De dagelijkse hoeveelheid voedsel moet ongeveer gelijk gehouden worden, omdat hiermee ook de hoeveelheid benodigde insuline samenhangt. Er bestaat een dieetvoer speciaal ontwikkeld voor dieren met suikerziekte, waarbij voorzien wordt in een constant of gelijkmatig aanbod van suikers aan het lichaam.

Het spuiten van een te geringe hoeveelheid insuline levert nooit gevaar op. Wel gaat uw huisdier t.g.v. het stijgen van de bloedsuiker spiegel weer zeer veel plassen en drinken.

Wel bedacht moet u zijn dat u niet veel te veel insuline inspuit daar dit kan leiden tot een zeer sterke bloedsuiker daling, welke kan uitmonden in coma en sterfte. De eerste verschijnselen van zo'n 'Hypo' zijn: Honger, onrust, slap op de poten en spiertrillingen, later evt. bewustzijnsverlies. U dient uw huisdier dan onmiddellijk via zijn bek wat dextrosepoeder toe, en het dier herstelt snel. Wel ervoor zorgen dat er dan ook 's nacht extra eten ter beschikking staat en volgende dag een halve dosering spuiten.

Nieuws

Actuele openingstijden - Spreekuur uitsluitend op afspraak

DCO:
ma t/m vrij 8:00u - 20:00u
zat 8:00u - 13:00u

Dierenkliniek Vught:
ma, woe, vrij 8:30u - 9:30u & 13:30u - 19:00u
din en don 13:30u - 19:00u
zat 11:00u - 12:00u

Dierenkliniek Boxtel:
ma en woe 13:30u - 19:00u
din, don, vrij 13:30u - 17:30u
zat 9:30u - 10:30u

Dierenkliniek Berkel-Enschot:
ma, woe, vrij 13:30u - 17:30u
din en don 15:00u - 17:00u & 18:00u - 19:00u

Dierenkliniek Udenhout:
ma, woe, vrij 18:00u - 19:00u
din en don: 13:30u - 14:30u

 

Adres Dierenkliniek Berkel-Enschot

Koningsoord 67

5057 DK Berkel-Enschot

013-2073034

 

Coronavirus

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM omtrent de aanpak van het Coronavirus. Daarom zijn er wat aangepaste maatregelen op de praktijk.

Wij blijven geopend en bereikbaar, maar proberen verspreiding van het corona virus tegen te gaan.

Vacature paraveterinair

Vacature Paraveterinair

Wegens uitbreiding van de praktijk, zijn we naast een nieuwe dierenarts ook op zoek naar een paraveterinair als aanvulling op ons team.

Wij bieden een afwisselende baan met werkzaamheden aan de balie, in de opname, spreekkamer en operatiekamer.
Uren in overleg.

Ben jij:
- in het bezit van het diploma paraveterinair,
- flexibel,
- stressbestendig,
- klant- en diervriendelijk,
- goed in samenwerken?

Stuur dan je cv en motivatiebrief naar mvanderweele@dierenartsenoisterwijk.nl

Dierenarts gezelschapsdieren gezocht!

Vacature gezelschapsdierendierenarts M/V


Diergeneeskundig Centrum Oisterwijk is een gemengde eerstelijnspraktijk die volledig diersoort specifiek werkt. Ons team bestaat uit paardenartsen, landbouwhuisdierenartsen en gezelschapsdierenartsen. Daarnaast zijn er 15 paraveterinairen werkzaam in onze praktijk.

Binnen dit grote team staat klantgerichtheid, vriendelijkheid en een goede sfeer voorop. De gezelschapsdieren behandelen we vanuit 5 vestigingen, Oisterwijk (dit is de hoofdvestiging), Boxtel, Vught, Udenhout en de onlangs geopende praktijk in Berkel-Enschot.

Wij zoeken per direct:
- Een enthousiaste, klantgerichte en flexibele dierenarts
- Ervaring is een pre maar geen vereiste
- Iemand die wil meedraaien in het dienstrooster (uiteraard na een inwerkperiode)

We bieden een leuke afwisselende baan in een jong maar ervaren team. Het aantal uren en dagen zijn bespreekbaar.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je sollicitatie met CV naar:
mvanderweele@dierenartsenoisterwijk.nl

Facebook