DCO 013 - 528 35 35
DCO
DCO

Jozef Kwinten

Geboren in 1977 in het prachtige Hooge Mierde tegen de Belgische grens. De interesse voor het vak dierenarts was al van kleins af aan aanwezig. Vanaf mijn 14e ben ik gaan helpen bij mijn buurman, een varkensboer. Op dit bedrijf mocht ik met eigen ogen ervaren, dat varkensboeren een enorme passie hebben voor deze houderij en met een enorm hart werken voor en met hun dieren. De interesse voor de varkenshouderij was dus ook al vroeg aanwezig en maakte het voor mij duidelijk dat er voor mij maar één optie was; gespecialiseerd varkensdierenarts. In 1996 ben ik, na in Utrecht uitgeloot te zijn, gestart met de studie diergeneeskunde te Gent. Hier had ik het al snel naar mijn zin en besloot daarom om de studie daar af te maken. Na een hoop plezier, 2 jaar bestuur (secretaris en vice-praeses) van de Vlaamse Diergeneeskundige Kring (VDK) ben ik 6 jaar later in 2002 afgestudeerd met als specialisatie de varkenshouderij. Direct na mijn studie ben ik begonnen bij het Diergeneeskundig Centrum Oisterwijk met als belangrijkste werkgebied de varkenshouderij, wat binnen niet afzienbare tijd mijn volledige dagbesteding betrof. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden in de varkenshouderij doe ik nacht-en weekenddiensten landbouwhuisdieren. In januari 2005 ben ik geassocieerd in deze praktijk en kreeg ik de mogelijkheid en de verantwoordelijkheid om samen met collega Frank Donders de begeleiding van de varkenshouderij op een hoger plan te brengen. De continu verdergaande specialisatie en professionalisering van de varkenshouderij neemt met zich mee dat wij, als begeleiders, ook steeds verder moeten specialiseren. Om dit te kunnen waarborgen hebben we de samenwerking gezocht met de “varkens” collega’s van Dierenartsen Midden Brabant (DAMB) en dierenkliniek ’t Leijdal. Vanaf 1 januari 2012 zijn we tezamen het Varkens GezondheidsTeam Zuid (VGTZ) gestart. Heerlijk om met een groter aantal gelijkgestemden te werken aan een gezamenlijk doel; Totale begeleiding / ontzorging van onze varkenshouders!

Tijdens mijn studie in Gent ben ik het geweldige Belgische meisje Véronique Beniers tegen het lijf gelopen en haar heb ik sindsdien niet meer los gelaten. Ondertussen zijn we 14 jaar verder, zijn we bijna 10 jaar getrouwd en hebben we twee prachtige zoontjes (Kian van 6 & Senn van 3)!

Naast de varkens heb ik nog een aantal hobby’s en dat zijn; lezen, wijn proeven (en als het smaakt uiteraard drinken), lekker eten (koken), mijn gezin, sparren met andere ondernemers bij de Juniorkamer Hart van Brabant en fietsen. Dit jaar ben ik als uitdaging aan gegaan om op 7 september te trachten de Mont Ventoux 3 x te beklimmen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het onderzoek naar hersentumoren en hopelijk een steentje bij te kunnen dragen aan de genezing van de mensen welke deze vreselijke diagnose te horen krijgen!

 

E-mail: jkwinten@dierenartsenoisterwijk.nl