DCO 013 - 528 35 35
DCO
DCO

Nieuws

Bravecto in de (social) media

22/10/2016
Nieuws >> Nieuws

Naar aanleiding van de ophef op social media over het vlooien/tekenmiddel Bravecto krijgen wij vele telefoontjes en vragen.

In de 2,5 jaar dat Bravecto op de markt is hebben wij al vele tabletten verkocht. We hebben een beperkt aantal honden gezien die bijwerkingen toonden en deze bijwerkingen waren allen van voorbijgaande aard (denk hierbij aan braken en slecht eten).
Geen enkele hond in onze praktijk heeft blijvende klachten overgehouden na het innemen van de Bravecto tablet (voor zover bij ons bekend).

Sinds de lancering van Bravecto zijn alle mogelijke bijwerkingen gedocumenteerd en gemeld aan de EMA (European Medicines Agency). De ervaringen in de markt in de afgelopen 2,5 jaar - met alle rapporten uit alle landen waar Bravecto geregistreerd en verkocht wordt - tonen een duidelijk resultaat:
bij toediening van Bravecto zijn bijwerkingen volgens de EMA-definitie zeldzaam.

Op basis van deze feiten vertrouwen wij er dus nog steeds op dat Bravecto een veilig en goed middel is tegen vlooien en teken.

Wilt u toch liever overstappen op een ander middel dan geven we u natuurlijk graag uitleg over de verschillende alternatieven.

Laatst vernieuwd: 22/10/2016 om 10:59 AM

Terug