013 528 35 35
Elk dier z'n eigen arts
 Home
 Team DCO
 Diersoorten
 Nieuws
 Contact
 Locaties
 Vacatures
Home / Diersoorten / Gezelschapsdieren / Preventieve zorg

Preventieve zorg

Bij al onze locaties kunt u terecht voor de preventieve zorg van uw huisdier. Onder preventieve zorg vallen onder andere:

  • Vaccinaties
  • Ontwormen
  • Ontvlooien
  • Chippen
  • Puppy/kittencheck
  • Juniorcheck
  • Seniorencheck
  • Titerbepaling

 

Vaccinatie

Voorafgaande aan elke vaccinatie voeren wij een uitgebreide gezondheidscontrole uit. Onze dierenartsen kijken/luisteren onder andere naar het gebit, de ogen, oren, ademhaling, hart, lymfeknopen, huid en de voedingstoestand. Daarbij geven we advies op maat en bespreken we welke vaccinaties uw huisdier nodig heeft voor een optimale bescherming. Dit heeft ook te maken met bijvoorbeeld een bezoek aan het buitenland met uw huisdier of met een bezoek aan het pension.

Puppy/kittencheck

Als u net een nieuwe pup of kitten heeft aangeschaft, komt er een hoop informatie op u af. Wanneer moet hij/zij gevaccineerd worden? Hoe vaak moet er ontwormd worden? En natuurlijk het belangrijkste: is mijn nieuwe huisgenootje wel gezond?

Daarom kunt u bij ons terecht voor een gratis puppy/kittencheck.

Juniorcheck

Deze check voeren wij uit bij kittens en pups vanaf 6 maanden leeftijd. We controleren dan de algehele ontwikkeling en kijken naar het gebit en de voedingstoestand. De controle wordt uitgevoerd door een paraveterinair of een dierenarts en is geheel gratis.

We beantwoorden graag alle vragen die u heeft op het gebied van verzorging, gedrag, preventieve zorg en over de castratie en sterilisatie.

Seniorencheck

Zoals we een check hebben voor pups en kittens, zo hebben we ook een seniorencheck voor de hond of kat op leeftijd. Net zoals bij ons betekent ouder worden bij uw huisdier ook dat de kans op bepaalde gezondheidsproblematieken groter wordt. Alleen laten ze dit niet altijd even goed merken. Daarom vinden wij het belangrijk dat we een passende begeleiding kunnen geven bij ouder wordende dieren en eventuele gezondheidsklachten in een vroeg stadium kunnen ondervangen.